Vem är jag och vad är Inside & beyond

Vem är jag?

Jag heter Mikael Jansson och den som startat Inside & beyond. På min resa genom livet har jag inte haft någon utstakad väg vart jag är på väg. Om jag tittar i backspegeln så har jag ganska sällan gjort vägval som varit utgått ifrån vad jag vill utan snarare utifrån min omgivning. Är det något jag ångrar? Absolut inte, allt sker av en anledning och det är alla mina vägval, misstag och framgångar som har format mig till den jag är idag och jag vill inte var utan en enda av de erfarenheter jag fångat upp längs livets väg.
 
För några år sedan kom livet ikapp mig och min inre resa startade med buller och bång och utan möjlighet att ducka för detta. Den resan skulle visa sig vara en utmanande och intensiv resa med många insikter, tårar, glädje och utmaningar. Men det blev också det mest fantastiska som kunde hända mig och eftersom jag inte var förmögen att själv påbörja det arbetet så fick jag det helt enkelt serverat att NU är det dags!
 
Är resan slut? Nej den är långt ifrån slut och jag hoppas verkligen att den aldrig tar slut, om vi anser oss ”färdiga” så finns det definitivt något mer att jobba på🙂
 
Nyfikenheten och passionen för människor har alltid funnits där genom hela mitt liv men kanske på lite olika sätt genom olika faser i livet. Det som däremot är bestående är den innerliga passionen för att bidra till andra människor på alla de sätt som bara går och det är också det som fört mig in på att arbeta med det jag gör.
 
Jag är Reiki Master och ger healing (energibehandlingar) vilket är en behandlingsmetod som är det mest naturliga som finns och innerst inne så är det något som alla kan ge både till sig själv och andra. Med hjälp av healingen hjälper jag din kropp att själv läka och frigöra blockeringar och detta tillsammans med samtal skapar fantastiska möjligheter till insikter, läkande och växande som människa på livets väg.
 
De coachande samtalen som jag också gör är något som jag gjort under många år i olika former och sammanhang. Har bland annat under ett antal år arbetat med rådgivning(coachning) till nyföretagare och det kan låta som det bara handlar om business och annat, men tvärtom handlar det i allra högsta grad om den egna resan och utvecklingen för utan att titta inåt och arbeta med sig själv så är det svårt att lyckas med sitt företag. Under många år har jag också varit mentor för ungdomar som är på väg ut i vuxenlivet och genom dessa fantastiska ungdomar så har både de och jag fått ett fint utbyte med många fina erfarenheter.
 
Att var medmänniska är för mig en fundamental grundpelare och ett sammanhang som gett mig så många fina insikter och lärdomar är genom att vara volontär för hemlösa på en värmestuga i Malmö där utsatta i samhället får en fristad vintertid på nätterna och en stunds vila och lite mat.
Genom dessa nätter har jag fått möjlighet att möta så många fina själar som i det yttre ofta uppfattas som människor utan värde eller som man tycker synd om. Så oerhört fina samtal vi har haft och insikt att bakom det yttre finns en fin människa trots alla utmaningar skulle dela det lilla de har med en annan medmänniska.
 
Alla dessa möten med människor och själar i olika sammanhang är det som gör livet så fint och ger kraft till att vara medmänniska.
 
Jag hoppas vi får möjlighet att mötas <3
 

Vad är Inside & beyond?

”The magic starts within” är talande för vad Inside & beyond står för. Allt börjar inom oss själva och när vi väljer att se in i oss själva och våga utvecklas och konfrontera våra rädslor och annat som vi stoppar undan så börjar en underbar resa. Detta är vad Inside står för i namnet.
 
När vi väljer att möta vårt inre och arbeta med det och utvecklas så expanderar vi och kan gå bortom det vi trodde var möjligt och det är vad beyond står för, att gå bortom våra tidigare begränsningar som vi löser upp längs med vägen.